Kluven

En sajt om sajter

Hitta det senaste online

Nätet är en källa till mycket information, inte så konstigt då det egentligen inte finns några begränsningar. Idag så är de flesta uppkopplade dygnet runt på antingen sin dator eller smarta telefon och surfplatta.

Vi når nyheter och information med ett knapptryck och snabbt får vi veta och snabbt hitta det senaste online. Oavsett vad man är intresserad av så finns det information att hitta, det kan vara om IT och teknik likaväl om musik eller spel. Utbudet på Internet är enormt och du hittar nästintill vad som hels i välrdens största bibliotek. Du själv väljer vad du vill hitta. 

Google har en stor inverkan på det vi söker, även om det finns andra sökmotorer så använder vi oss av Googles söktjänst. Skriv in det du söker och du får ett resultat omgående på det du sökte, du kanske får kolla igenom ett par resultat innan du hittat det du letar efter men det går relativt snabbt.

Det finns även saker som man inte skulle vilja hitta online, men som med det mesta man får selektera och välja bort det som man inte vill se. Om man använder relevanta sökord så kommer det som oftast upp relevanta sökresultat. För en del kan det vara intressant att söka på sitt eget namn för att se vilka resultat som dyker upp, men det kanske inte är något man talar om.

Google förbättra sin söktjänst regelbundet och blir bättre och bättre på att förstå vad vi söker efter. Skriv in en fråga exempelvis så kan du få riktigt relevanta svar på din frågeställning. Internet växer enormt varje dag och att få ihop detta med att få det sökbart är inte alltid enkelt men vi kan bara konstatera att Google har gjort ett hästjobb för att vi ska kunna hitta det senaste online.