Kluven

En sajt om sajter

Så kan du tjäna pengar på din blogg

Något som fortfarande är i ropet är bloggar. Man behöver inte vara länge på nätet för att märka att det finns massvis av dem. Det är ett enkelt sätt att få information eller bara få en inblick i någon annans liv.

Så gott som alla som bloggar skulle gärna vilja ha betalt för det, och det finns faktiskt väldigt bra möjligheter för att kunna tjäna pengar på det. Med dagens teknik är det inte alls svårt. Det enda du behöver ha är relativt många läsare. För att du helt och hållet ska kunna leva på det krävs det såklart att du har oerhört många följare. Men för att få en liten extrainkomst på sidan av behöver du inte alls ha jättemånga läsare.

Affiliate

Ett begrepp som blir alltmer vanligt på nätet i marknadsföringssammanhang är affiliate. Ett bra exempel på en affiliatesida är 1x2. De samlar odds från olika bettingbolag och jämför dem. När en läsare sedan klickar sig vidare till en bettingsajt och registrerar sig får de som ligger bakom 1x2 betalt. Det är ett minst sagt smidigt sätt att hålla på med marknadsföring.

Ha reklam på sidan

Det mest uppenbara sättet att tjäna pengar på din blogg är att ha direktreklam på den. Det finns många olika möjligheter att hitta annonsörer. Ett bra exempel är Google-reklam som kommer att anpassas individuellt till dina läsare utifrån tidigare sökpreferenser.

Bli sponsrad

En annan smart grej är att du får pengar av företag för att visa upp deras produkter. Det kan handla om att du använder ett särskilt märke på tröjan som du lägger upp bilder på. Felicia Jacobsson är en bloggare som skriver om hur du kan bli sponsrad som bloggare och tjäna pengar på det sättet.

Det handlar dock inte alltid om pengar. Det är väldigt vanligt att du får nöja dig med produkten som de skickar till dig. Det är ju aldrig fel med lite gratiskläder eller någon annan produkt.